Home » Diensten » Instructional Design

Instructional Design

Learning by Doing: Leren door het te doen

In deze oplossing kan je door daadwerkelijk activiteiten te ontplooien de training sneller in je opnemen en dus efficiënter en effectiever leren. Door dit te doen leer je psychomotorische en mentale vaardigheden in een zogenaamde fail safe omgeving.

 

Wilt u bijvoorbeeld leren autorijden, een machine repareren, een cirkeldiagram creëeren, een database aanpassen e.d., dan moet u dit zelf kunnen uitproberen.

 

Learning by Knowing: kennis op te doen en toe te passen

“Learning by Knowing” is een stimulerende en interactieve oplossing om een tekort aan kennis en gebrek aan cognitieve vaardigheden effectief en efficiënt op te lossen. De oefeningen en leersituaties zijn realistisch, waardoor de medewerkers het nut en de zin zien van het leren en toepassen van de nieuwe kennis.

 

Bij “Learning by Knowing” is de focus niet op reproductie van bestaande kennis. De nieuwe kennis wordt beknopt aangeboden en verrijkt met visuele presentaties. Achtergrondinformatie wordt via hyperlinks en/of via aangehechte documenten aangeboden. De nadruk ligt op het toepassen van de nieuwe kennis in uiteenlopende werksituaties.

 

Instructional Design Training 

  • De Instructional Designer (ID) is de aangewezen persoon om een e-learning content oplossing te ontwikkelen.
  • De ID moet dan ook over een grote hoeveelheid kennis en creativiteit beschikken. Een duidelijke doelgroep, doelstelling, behoefte beoordeling en behoefte analyse vormen de basis voor goede instructional design en het oplossen van problemen
  • Een goede ID is dan ook in staat om prestatie gerichte cursussen en trainingen te ontwikkelen met hoogwaardige effectiviteit.

 

Deze diensten zijn gericht op het trainen en opleiden van IDs die ervoor zorgen dat uw problemen op een effectieve manier worden opgelost.